Adatok |
|
Ajánlat száma | 20636 |
Feladás dátuma | 2015.07.16 |
Hirdető neve | Igaz Tamás Kőműves kemence és kályhaépitő mester |
Leírás |
Harang rendszerű tömegkályha,mit is jelent ez?
Első szemügyre vételezésekor alig tér el a hagyományos téglakályháktól de valójában a harang rendszerű tömegkályhák , a takarékosság élharcosai. A harang kályhák Oroszországban születtek, járat nélküli kályhák amik a szabad gázáramlás elve szerint működnek. A tűztérből a gázok egy a tűztér felett megépített kamrába áramlanak ami íves kialakítású és így a centrifugális hatás miatt egy forgó mozgásba kezdenek , ebből a forgó mozgásból csak akkor tudnak szabadulni, ha kikönnyülnek és minden éghető anyag elég. Ez egy nagy hőmérsékletű nagyon tiszta égést eredményez. A harang rendszerű tömegkályha tulajdonképpen a gázok hőmérséklete, és ezáltal fajsúlykülönbsége által keltett áramláson alapszik. A könnyebb gázok felfele, míg a nehezebbek lefelé szállnak. Így a kályha belső részét feltöltve lassan leszállva hűlnek le. A harang rendszerű tömegkályhákban a faelgázosítókkal összemérhető tisztaságú égés valósul meg mindez ventilátorok és egyéb drága gépészeti elemek eszközök nélkül. A harang rendszerű tömegkályhákban a hőtartás egyenletes a kályha külső felszíne hőmérséklete a tüzelés intenzív szakaszában 80 fokos a tűz leégése után a felületi hőmérséklet 30-50 fok. Az említett hőmérsékletet nem csak a fűtéstől számított pár óráig tudja biztosítani a kályha, hanem naponkénti tüzelésnél a következő befűtésig. Tehát a tömegkályhánk egy folyamatos hőforrás. A tömegkályha háromtól hat tonna tömegű ez a mennyiségű beépített anyag tárolja el a hőt és adja vissza sugárzó hő formájában egyenletesen a környezete felé . A tömegkályha valóban a fával való tüzelés élharcosa.tapasztalati adatok alapján két és fél kilogramm száraz fa eltüzeléseból nyert energia felér egy köbméter gáz elégetéséből nyert energiával. A fa kilóját 20-25 forinttal a költségünk 50-60 forint a gáz ára ennek a duplája az elektromos áramé a háromszorosa. Fontos eleme a tűztér felett elhelyezkedő sütőrész kiválóan alkalmas, kenyér sütésre, különböző kelt tészták elkészítésére, pizza és húsok sütésére. |