Takaréktűzhely,csikótűzhely,sparhelt,kemence építése

Azonosító: 6912Frissítve: november 01. Baja (Bács-Kiskun megye)
Takaréktűzhely,csikótűzhely,sparhelt,kemence építése
Leírás:

Mi az a takaréktűzhely?

A takaréktűzhely, valójában a mai gáztűzhelyek elődjének tekinthető, környezet barát használata mellett ,központi eleme lehet otthonának.
Használata a nevében is benne van takarékos, ugyanis meleget ad otthonának , főzhetünk rajta és a sütőjében, kenyeret,pizzát különböző tésztaféléket készíthetünk.
A téglamennyiség tömege, a beépített samott téglák hőtároló képessége, a tűz kialvása után egyenletesen adja le a tárolt hőmennyiséget.
A tűz látványát a beépített üveges ajtón keresztül élvezhetjük. A sütőrész készülhet samottlapokból illetve előregyártott lemezből, a tűztér mellé a füstgázok útjába építjük be. A tésztát körülölelő meleg miatt az egyenletesen sugárzó hő, először egy vékony réteget süt rá, ami benne tartja a nedvességet, így puhább lesz, ráadásul ez a puhasága sokkal tovább - napokig - megmarad.
A takaréktűzhely készülhet bontott téglából,fatárolóval kiegészítve ez csak díszítő eleme az építménynek de használatával a tüzelőnk kiszárad, így használata gazdaságosabb, a vizes fa elégetése kátrányos lerakódást okozhat,ez hőleadó felületeket szigetel, károsítja kéményünket az égésből keletkezett energia vízgőz formájában a kéményen távozik.
A külső forma kialakítás nagy formai szabadságot biztosít, ívelt és padkás kialakítás,tagolt és párkányos kivitelben megépíthető a külső burkolat lehet hagyományosan vakolt,meszelt kivitelű is.
A takaréktűzhelyeket /sparhelteket /a városokban fával, vidéken pedig kukoricaszárral vagy csutkával fűtötték. Fontos megjegyezni, hogy fa minőségére, fajtájára nem érzékenyek. Így különösen alkalmasak a ház körül felelhető fa hulladékok, faipari mezőgazdasági melléktermékek felhasználására.
Tapasztalati adatok alapján kijelenthető, hogy 2,5 kg fa eltüzelése felér 1m3 gázzal. A fa kilóját 20-25 forinttal számolva 50-60 forintos a költség
szemben a gáz jóval száz forint feletti árával tehát a takarék tűzhely használata az egy betáplálásból nyert több funkciója mellett valóban
takarékos megoldást jelent.

Vállalom =

-kemence,téglakályha,takaréktűzhely /sparhelt/ építését komplett anyagbeszerzéssel
kivitelezői nyilatkozattal.

- tégla és cserépburkolatok elkészítését - téglaszeletelést hozott anyagból is ez azt jelenti,hogy tégláját cserepét a kívánt méretben formában feldolgozzuk, megbeszélés alapján.

-téglaburkolatok szakszerű beépítését
egyedi tervek ,formák,kialakítását

-kerekített koptatott tégla felületek,kialakítását

-különleges hasábtégla burkolatok harsogó színvilággal egyedi mediterrán stílus kialakítására 80db/m2 most akciós 2490 /m2

-rétegelt hatású cseréphasáb burkolatok most akciós verhetetlen áron 2500/m2 anyagszükséglet 150 db/m2

- Szeletelt tégla 1290 mm2 , kézi vetésű téglából ez azt jelenti hogy az agyag összetétele miatt rendkívül pazar színvilágú felület kialakítható beépítésükkel.

Hívjon bizalommal

Igaz Tamás
Kemence és kályhaépítő.

Üzenet küldése a hirdetőnek